25 Noyabr 2020
Yumurta koronavirusun gedişatını yüngülləşdirə bilir.
e-tibb.az Rusiya mediasına istinadən xəbər verir ki, dietoloq Marqarita Koroleva toyuq yumurtasının ağciyərin vəziyyətini yaxşılaşdırmağa kömək etdiyini açıqlayıb. Dietoloq bildirib ki, yumurta zülalı infeksiya ilə mübarizə aparmağa kömək edən immunoglobulinlərin qurulması üçün vacibdir. Yumurta sarısında olan yağ komponentləri ağciyərin alveolalarında da var. İmmunitet hüceyrələrinin divarları da bu yağlardan təşkil olunub. Buna görə də yumurta və heyvani yağları qida rasionuna daxil etmək vacibdir.
Dietoloq onu da deyib ki, yumurtada olan A vitamini, immunitetə koronavirusu məhv edən "qatil hüceyrələr"in ifrazını aktivləşdirməyə kömək edir. Yumurtada olan E vitamini isə antioksidant xüsusiyyətlərə sahibdir və toksinlərin orqanizmdən kənarlaşmasına kömək edir.
Alimlər koronavirusu öldürən maddəni açıqlayıblar
6 Yanvar 2021Dad və qoxu itməsini aradan qaldırmaq üçün bunları etmək olmaz - Həkimdən TÖVSİYƏ
6 Yanvar 2021İnfeksiyaya qarşı ən güclü immuniteti olan qan qrupları hansılardır?
6 Yanvar 2021Səhərlər yol verilən yanlışlar - Yuxudan duran kimi nələri etmək olmaz?
11 Yanvar 2021Koronavirus orqan və toxumalarında hansı dəyişikliklər törədir?
7 Yanvar 2021Koronavirusun ürəkdə yaratdığı ağırlaşmalar - Bu əlamətlərə DİQQƏT!
13 Yanvar 2021Mutasiyaya uğramış viruslar daha sürətlə yayılır, amma xəstəliyin daha ağır formasına səbəb olmur
7 Yanvar 2021Ürək damarlarının vəziyyətini göstərən anju müayinəsi - Angioqrafiya haqda bilmədiklərimiz
8 Yanvar 2021Şərabın başqa alkoqollu içkilərdən fərqi
13 Yanvar 2021Mütəxəssis: "Xroniki xəstəlikləri olanların vaksinasiyadan imtina etməsi hər zaman yoluxma riski ilə üz-üzə qalması deməkdir"
12 Yanvar 2021